Biodynamische verlichting

Wat is Biodynamische verlichting?

BIODYNAMISCH LICHT OM BETER TE WERKEN
Ervaar het in onze showroom in Nieuw-Vennep!

De medewerkers van Inside Solutions werken allemaal “onder” biodynamische verlichting. Wij ontvangen u graag voor een demonstratie. Zo kunt u zelf ervaren wat Biodynamische voor u kan betekenen.

Zo werkt Biodynamische verlichting:

In het menselijk lichaam verloopt iedere dag hetzelfde programma. De „inwendige klok“ bepaalt slaap- en waakfase, maar ook hartfrequentie, bloeddruk, en stemming – een ritme van biologische processen dat wezenlijk door licht geregeld en ondersteund wordt. Daarbij spelen vooral de hormonen cortisol en melatonine een rol. Wanneer licht ontbreekt als klok resp. aftelklok voor het lichaam, kunnen als gevolg daarvan chronische vermoeidheid, slaapstoringen of depressies optreden.

Biodynamische verlichting zorgt voor motiverend licht op kantoor, de hele dag. Het innovatieve lichtmanagementsysteem brengt de dynamiek van het natuurlijk daglicht naar binnen en breidt de emotionele en ergonomische aspecten van de lichtkwaliteit uit. Het biodynamisch licht (Human Centric Lighting) kan vooral op kantoren met gering daglicht en in de wintermaanden, als inwendige klok gesynchroniseerd worden met het daglicht, dit versterkt welzijn van de medewerkers duurzaam.

Dit innovatieve lichtmanagementsysteem is samengesteld in nauwe samenwerking met prof. dr. ing. Herbert Plischke, professor voor licht en gezondheid aan de Hogeschool van München, faculteit voor toegepaste natuurwetenschappen en mechatronica. Uitgerust met PULSE VTL verandert een biologisch effectieve lamp helderheid en lichtkleur, georiënteerd aan het natuurlijke licht. Het grootste effect bereikt biodynamisch licht als het vanuit een lichtbron met een groot vlak (indirecte verlichting) en onder de juiste invalshoek (van voren en van boven) op het oog valt.