Gezond werken

Ergonomisch juiste werkplekken

Steeds meer werk vindt plaats op kantoor en dan voornamelijk achter de computer. Maar het menselijke lichaam is er niet op ingesteld om langdurig te zitten en vaak ontwikkelen zich klachten. Daarom hebben deskundigen gekeken hoe deze klachten het best voorkomen kunnen worden. Hiervoor is de Europese ergonomische norm, de NEN 1335 opgesteld

Een ergonomisch juiste werkplek is de eerste stap om RSI, rugklachten en andere beroepsziekten te voorkomen. Door een goed ergonomisch ingerichte werkplek zorgt men ervoor dat een werknemer zich beter voelt. Hierdoor wordt het functioneren van de werknemer in positieve zin beïnvloed en het ziekteverzuim daalt.

Bij Inside Solutions zijn wij uiteraard op de hoogte van NEN 1335 en de nieuwste ontwikkelingen op ergonomisch gebied. Natuurlijk zijn wij bereid om uw werkplek vrijblijvend op ergonomische aspecten te scannen.
Maar alleen met een goed ergonomisch instelbare werkplek bent u er nog niet, het belangrijkste is dat het ook goed wordt ingesteld. Daarom geven wij klassikale en individuele zitinstructies. Ook na de inrichting kunt u een beroep op ons doen voor de nazorg op dit gebied.