Kantoorruimte inrichten

Inside Solutions kantoor & projectinrichter

Een kantoorruimte inrichten, dat kan nog een hele klus zijn. Vooral voor middelgrote & grote ondernemingen gaat het toch al snel om tientallen tot honderden werkplekken. En dan hebben we het nog niet over vergader- of overlegruimtes, ontspanningsruimtes en eventuele facilitaire vertrekken.

Kortom, voor het inrichten van een kantoorruimte kun je beter zo goed mogelijk voorbereid zijn. Daarom helpen we je graag op weg in 2021! Lees snel verder voor alle tips, tricks en inspiratie voor een kantoorruimte anno de 21e eeuw.

De eerste stap: het kantoorpand

Is er al een kantoorpand aanwezig? Dan is er al snel duidelijk wat de do’s & dont’s zijn. De beschikbare ruimte en faciliteiten zullen namelijk voor een groot gedeelte bepalen wat er mogelijk is. Denk aan bestaande (dragende) muren, leidingen en natuurlijk vergunningen en/of verbouw mogelijkheden.

Is er nog geen kantoorpand aanwezig? Dan is de eerste stap de koop of huur van een passende locatie. Gelukkig kunnen wij iedereen hier perfect bij helpen. Met meer dan 12 jaar ervaring in de projectinrichting en vastgoed branche kunnen we je professioneel adviseren tijdens de zoektocht naar het perfecte bedrijfspand. Zo houden we rekening met de luchtcirculatie, de bekabeling, leidingen en natuurlijk de akoestiek van de ruimte.

Een kantoorruimte inrichten, hoe begin je daarmee?

Een kantoorruimte inrichten kun je op een aantal verschillende manieren aanvliegen. Zo kun je ervoor kiezen om het project grotendeels zelf te begeleiden. Dit betekent dat je contact hebt met alle partijen, zoals (onder)aannemers, installateurs, vertegenwoordigers en leveranciers. Op deze manier heb je alle werkzaamheden zelf in de hand én houd je overzicht wat er zich gedurende het project allemaal afspeelt.

Je kunt er echter ook voor kiezen om het project te laten leiden door een externe partij. Inside Solutions zelf is hier een mooi voorbeeld van. Door onze ruime ervaring in grote kantoorinrichting projecten kunnen we je altijd van een passend advies voorzien. Bovendien heb je contact met één partij: met ons. Ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen en ervoor te zorgen dat je geen hinder ondervindt tijdens het gehele proces. Wel zo makkelijk!

Tips voor een succesvolle kantoorinrichting

Tip 1. Houd rekening met (dag)licht

Er is bijna niets zo belangrijk als het gebruik van licht. Over het algemeen geldt hierbij: hoe meer daglicht hoe beter! Je hebt namelijk minder kunstmatige verlichting nodig én dat is een stuk gezonder. Is er om wat voor reden dan ook toch minder daglicht beschikbaar? Probeer dan te zorgen voor moderne en kwalitatieve lampen. De tijd van de TL-buizen is al lang voorbij.

Tip 2. Creëer ruimte

Iedereen kent het wel. Werkplekken waarbij iedereen op elkaars lippen zit en waar tóch nog een extra bureau tussen wordt gepropt. Bovendien waren dit vaak hele klassieke hokjes en afdelingen. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor ruimte en transparantie. Werknemers hebben hierdoor de ruimte om goed te functioneren, bovendien biedt het weer andere mogelijkheden voor aankleding.

Verschillende kleuren bij een kantoorinrichting

Tip 3. Variatie in kleurgebruik

Veel kantoorruimtes bestaan uit één dominante kleur, zoals wit of zwart. De huisstijl van een onderneming biedt echter vaak mogelijkheden om allerlei toffe variaties toe te brengen in het pand. Denk aan vloerdelen met een huisstijlkleur, of bepaalde accenten aan de wand(en). Ook is kantoormeubilair leverbaar in verschillende kleuren voor voldoende variatie op de werkvloer.

Tip 4. Flexibele werkplekken

Dit is natuurlijk helemaal van deze tijd. Anno 2021 is het heel normaal dat er gebruik wordt gemaakt van flexibele werkplekken. Door uniformiteit aan te brengen in het gebruik van kantoormeubilair is het mogelijk voor werknemers om dagelijks van plek te wisselen. Bovendien kan dit goed worden ondersteund met opbergmogelijkheden voor het neerzetten/bewaren van persoonlijke bezittingen aan het einde van de dag.

Inspiratie voor kantoorruimte inrichten

Tip 5. Laat je creativiteit de vrije loop!

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Laat je daarom niet tegenhouden en kies voor creativiteit! Zo kun je een wand, of elke andere ondergrond, verven met whiteboardverf om hier tijdens vergaderingen op te kunnen schrijven. Maar denk ook aan het creëren van hoogteverschillen of het plaatsen van unieke teksten en/of decoratie.

Hulp nodig bij je kantoorruimte inrichten?

We helpen je graag! Met ruim 12 jaar ervaring in de project- en kantoorinrichting kunnen we je bij alle aspecten van de inrichting helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat, we helpen je graag!