Modern kantoor

Inrichting van een modern kantoor

Een moderne kantoorinrichting is een veel gekozen stijl bij het inrichten van een kantoor. De stijl kenmerkt zich als een fijne plek die multifunctioneel is en waar u collega’s zich op hun gemak voelen. Dit is erg belangrijk omdat het een plek waar u en uw collega’s veel tijd doorbrengen, het is daarom essentieel dat zij gemotiveerd raken door de ruimte en zich er fijn bij voelen.

Kortom, een modern kantoor is een plek waar we op een fijne manier, samen kunnen werken. Wij geven u graag wat tips hoe u deze kantoor stijl het beste kunt toepassen. Lees snel verder en ontdek onze tips voor het inrichten van een modern kantoor anno 2021!

Tip 1: Zorg voor voldoende daglicht

Voldoende daglicht is een essentieel onderdeel van een modern kantoor. Het zorgt voor een betere concentratie en draagt bij aan een de mentale en fysieke gezondheid. Het geeft uzelf en uw collega’s positieve energie en zorgt er daarnaast ook voor dat de ruimte beter tot zijn recht komt. Een lichte ruimte, oogt namelijk vaak een stuk groter en open.

Tip 2: Dynamisch en open

Een modern kantoor dient dynamisch en open te zijn. Het is voor uw collega’s fijn om het gevoel te hebben dat ze bij ieder collega even langs kunne lopen voor een praatje of een vraag. Hoe opener en transparanter het kantoor zal zijn, hoe fijner er gewerkt zal kunnen worden. Het verdelen van de ruimte in hokjes is verleden tijd.

Tip 3: Milieu en groen

Het rekening houden met het milieu en het kantoor aan te kleden met bijvoorbeeld planten dragen bij aan een modern kantoor. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een groene wand of het scheiden van afval. Het kan al door bijvoorbeeld een plant op uw bureau neer te zetten. Het draagt bij aan meer zuurstof en een gezuiverde lucht.

modern kantoor

Tip 4: goede akoestiek

Vooral in grote, open ruimtes speelt geluid een grote rol. Pratende collega’s, rinkelende telefoons of het geluid van het koffiezetapparaat. Het is daarom belangrijk de akoestiek goed te regelen. Akoestische panelen of roomdividers kunnen hier aan bijdragen. Zo kunnen u en uw collega’s zich beter concentreren, dankzij het geluid wat wordt gedempt.

Tip 5: Flexibiliteit en creativiteit

In een modern kantoor ontstaat vaak veel creativiteit, werk daarom met interactieve ruimtes, waar collega’s zich op ieder moment kunnen ontspannen of samen kunnen komen om te brainstormen. Daarnaast dragen flexibele werkplekken ook bij aan het krijgen van andere inzichten en ideeën. Laat u creativiteit de vrije loop gaan!

Hulp nodig bij het inrichten van een modern kantoor?

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van een modern kantoor? Wij bieden de totaaloplossing voor u. Met ruim 12 jaar ervaring in de project- en kantoorinrichting kunnen we je bij alle aspecten van de inrichting helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat, we helpen je graag!