Projectverlichting

Een goede basis voor kantoorverlichting

Professionele verlichting op kantoor is een van de belangrijkste aspecten om optimaal te kunnen presteren. Niet ieder kantoor is voorzien van voldoende ramen, waardoor er te weinig daglicht naar binnen valt. Goede kunstmatige verlichting is dan des te belangrijker. Er zijn echter enkele zaken waar op gelet moet worden bij het kiezen van kantoorverlichting, zoals de lichtsterkte, kleur en indeling. Inside Solutions is dé expert op het gebied van projectverlichting en kan u daarin adviseren en begeleiden. Voor de meeste organisaties geldt dat zij flinke stappen kunnen maken als het aankomt op projectverlichting, zowel met het oog op werkgenot als milieu.

Het belang van goede kantoorverlichting

Licht, zowel daglicht als kunstmatig licht, kan van grote invloed zijn op de dagelijkse werkzaamheden, maar ook op iemands stemming of gezondheid. Daarnaast is het erg persoonsgebonden. Wat de een fijn vindt, vindt de ander juist te licht of te donker. Het is daarom een belangrijke aspect om rekening mee te houden wanneer u een kantoor of project gaat (her)inrichten.

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat uw projectverlichting goed is. Projectverlichting is een goede basis, vanuit daar kunt u verder uitbreiden met individuele bureaulampen of sfeerverlichting. Individueel licht is de oplossing wanneer alleen projectverlichting als te donker wordt ervaren.

Projectverlichting is onderdeel van de ergonomie

Ergonomie op de werkvloer is ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw werknemers op een gezonde manier kunnen werken. Niet alleen is een goede bureaustoel erg belangrijk, ook projectverlichting draagt bij aan de ergonomie. Goede verlichting draagt bij aan de productiviteit van uw werknemers. Wanneer het te donker is, worden we slaperig doordat een bepaald hormoon afneemt. Daarentegen als het licht is, worden we energiek en daardoor productiever.

Er zit verschil tussen zogenaamd koel en warm licht. Koel licht zorgt voor een betere productiviteit. Dit is dan ook de ideale soort verlichting om te gebruiken in ruimtes waar gewerkt wordt. In ruimtes zoals de kantine, kunt u daarentegen beter kiezen voor warm licht. Warm licht zorgt voor een huiselijke, gezellige sfeer. Hier kunnen uw werknemers even tot rust komen en genieten van een welverdiende pauze. Een ander voorbeeld waar warm licht goed tot zijn recht komt is bijvoorbeeld in de ontvangstruimte.

De voordelen van goede verlichting

Als verlichting van invloed is op iemands productiviteit en gezondheid, kunt u nagaan wat goede projectverlichting u dan wel niet voor voordelen oplevert. Een goede werkomgeving stimuleer werknemers en brengt het ziekteverzuim naar beneden. Daarnaast levert het u ook een financieel voordeel op. Met goede LED-verlichting kunt u namelijk veel energie besparen. Door een efficiënt lichtplan op te stellen kunt u bijdragen aan het verlagen van het energieverbruik, en daarmee de energierekening.

De kracht van Inside Solutions

Al meer dan 15 jaar bieden wij onze opdrachtgevers totale ontzorging op het gebied van kantoorinrichting en -renovatie. Concreet betekent dit voor u dat u één aanspreekpunt heeft voor alle werkzaamheden. U hoeft niet langer zelf te zoeken naar de juiste leveranciers, schilder of loodgieter, wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe kantoorinrichting of een complete renovatie, zoek niet verder: Inside Solutions is uw betrouwbare partner die het volledige proces van A tot Z begeleidt.

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor degelijke projectverlichting. Wilt u weten wat (nieuw) projectverlichting voor uw kantoor zou kosten? Of bent u op zoek naar een complete renovatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden en voordelen van projectverlichting met u.