Werkplek inrichten

Trends voor 2020

Een kantoor inrichten is een precieze taak, het is immers het visitekaartje van uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om na te denken wat u uit wilt stralen: is het bedrijf zakelijk of juist creatief. Ook een balans vinden tussen comfortabel en doeltreffend werken is een grote factor als het gaat om inrichting van een werkplek. Weet u niet hoe u de werkplek efficiënt kan inrichten of hoe u dit aanpakt? Met deze gouden tips weet u precies waar u op moet letten bij het inrichten van uw werkplek.

Een efficiënte en prettige werkplek

In een kantoorruimte zijn vaak veel medewerkers actief. Hierbij is het van belang dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Een must is licht, zeker in de winter geeft een lichte ruimte veel energie en zorgt voor een hoge productiviteit. Naast licht mogen ook planten niet missen in een kantoorruimte, met voorkeur zuurstofgevende planten. Een andere factor die zorgt voor comfort is een ergonomisch verantwoord meubilair. Hiermee worden lichamelijke klachten verminderd of zelf voorkomen. Medewerkers zullen zich dus zo erg prettig voelen.

Trends voor werkplek inrichten in 2020

De combinatie van karakter, samenwerking en technologie in een ruimte is een ideaal beeld van wat wij bij veel bedrijven anno 2020 toepassen. Wij hebben een selectie gemaakt van de trends die zich in 2020 verder zullen ontwikkelen en waarop veel bedrijven de dag van vandaag en morgen te werk gaan.

1. Flexwerken

Een laatste ontwikkeling in de wereld van kantoorontwerpen is: hèt nieuwe werken, oftewel flexibel werken genoemd. Door flexibel te werk te gaan en een clean desk policy te hanteren hebben medewerkers geen vast bureau toegewezen gekregen. Hiermee wordt de kans op gegevensdiefstel verminderd en productiviteit verhoogd omdat ze iedere dag andere invloeden ervaren. Iedere werkdag is anders, dat maakt de dag levendig.

2. Open samenwerkruimtes

Een nieuwe trend is dit niet. Een inrichting met veel grote en open ruimtes is erg populair op het moment. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid en creëert meer groepsverbanden in het kantoorpand.

3. Concentratie ruimtes

In tegenstelling tot de open samenwerkruimtes zijn concentratie ruimtes ook in trek. Steeds vaker worden medewerkers afgeleid van hun werk en kunnen ze zich lastig concentreren. Het ontvangen van meldingen, drukke pratende collega’s of binnenkomende telefoontjes zijn hier de oorzaak van. Als oplossing hierop hebben veel bedrijven ruimtes gecreëerd met een aantal regels: niet storen, niet praten en geen mobieltjes. Zo kunnen medewerkers ongestoord te werk gaan.

4. Groen moet u doen

Het gras van de buren is altijd groener. Dit wordt altijd aangenomen, maar tegenwoordig is het eigen gras ook aardig groen! Biophilic design is een ontwikkeling die zich de afgelopen jaren steeds meer laat zien. Biophilic design is het toevoegen van planten, groen en natuurlijke materialen aan de inrichting. Denk bijvoorbeeld aan muren gemaakt van planten of hout. En naast dat deze ontwikkeling een mooie toevoeging is aan de kantoorinrichting levert het ook daadwerkelijk meer productiviteit op en zorgt het voor minder ziekteverzuim! Wat wilt u nog meer?

Hulp bij het inrichten van uw werkplek

Een werkplek inrichten appeltje eitje? Om als onderneming het maximale uit het pand te halen, daarnaast rekening te houden met praktische functionaliteiten en trends te verwerken in de inrichting, kan het best moeilijk om een werkplek perfect in te richten. Bovendien is het fijn om meubilair zo voordelig mogelijk te kopen. Daarom kunt u als ondernemer ons als interieur expert inschakelen. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.