Werkplek inrichting

Inside Solutions kantoor & projectinrichter

Een optimale inrichting van de werkplekken is erg belangrijk. Gemiddeld genomen brengen mensen ongeveer een derde van hun tijd door op het werk. Daarom is het belangrijk dat de werkplek voldoet aan de daarvoor gestelde eisen. Werkplekken die niet zijn afgestemd op de werknemer kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Met deze tips voldoet uw werkplek inrichting binnen no-time aan de eisen.

Werkplek inrichting kantoor: 5 tips

Met deze tips kunt u binnen de kortste keren van uw werkplek een fijne werkomgeving maken. Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de werkomgeving. Hieronder een overzicht van de belangrijkste elementen waar u rekening mee moet houden bij het inrichten van de werkplek.

1. De juiste werkhouding

Een juiste werkhouding helpt rug- en nekklachten voorkomen. Een bureaustoel is dan ook een van de belangrijkste elementen van de werkplek als u meerdere uren per dag zittend doorbrengt. Een goede bureaustoel kent meerdere instelmogelijkheden, zodat de stoel volledig aan de lichaamshouding aangepast kan worden. Het belangrijkste is dat de stoel uw houding optimaal ondersteund.

2. Voldoende verlichting

Daglicht heeft een positieve invloed op mensen. Het is goed voor de gezondheid en zorgt voor een hogere productiviteit. Helaas is de aanwezigheid van daglicht niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer u in de avonduren werkt. Kies daarom voor de juiste verlichting. Wij kunnen voor u een uitgebalanceerd voorstel maken als het aankomt op werkplekverlichting voor een gezonde werkomgeving.

3. Creëer opbergruimte

Er is niets vervelender dan een rommelige werkplek. Een opgeruimd bureau staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en geef spullen zoveel mogelijk een vaste plek. Hierdoor is de werkplek veel overzichtelijker, dit werkt voor iedereen een stuk prettiger.

4. Groen is goed

Kleed de werkplekken aan met planten. Groen doet het namelijk overal goed, zeker op kantoor. Planten geven een gezellige sfeer en dragen bij aan de productiviteit. Ze zuiveren de lucht, geven zuurstof en zorgen voor een betere concentratie.

5. Zorg voor ontspanning

Tenslotte: niets is zo fijn als af en toe even te kunnen ontspannen. Het is essentieel voor de productiviteit. Creëer daarom een speciale ruimte binnen kantoor waar mensen even kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld met een bank, zitzak of tafeltennistafel.

Werkplek in laten richten?

Vindt u het lastig om zelf aan de slag te gaan met het inrichten van de werkplekken in uw kantoor? Aarzel niet om een professional in te schakelen. Wij helpen u graag bij het efficiënt inrichten van uw kantoor. Hierbij houden we rekening met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van ergonomie en gezondheid. Alles om voor u en uw werknemers een optimale werkplek te creëren.

Inside Solutions heeft al ruim 15 jaar ervaring in het inrichten van projecten, kantoren en werkplekken. Grote kantoren of kleine ruimtes, u bent bij ons van harte welkom. Ons specialisme ligt in het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Wij zijn uw aanspreekpunt en nemen alle zorgen voor u uit handen compleet van A tot Z. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van het inrichten van uw werkplek? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag over alle manieren om uw werkplek zo efficiënt mogelijk in te richten.